Home!

HOME és un dels meus false friends (amics falsos) favorits anglès-català. Parlo d’aquelles paraules que tot i ser iguals tenen un significat ben diferent en cada idioma (com per exemple PET 😉 ).

HOME apareix constantment als llocs web perquè en anglès vol dir “a casa”, el lloc on retorna cadascú quan acaba el dia, la llar (el hogar en espanyol). En canvi als webs en català en diuen pàgina d’INICI.

Però resulta que si el meu cervell està pensant en català jo llegeixo HOME i m’apareix la imatge d’un MAN (in English) o un HOMBRE (in Spanish) i de vegades em fa riure la confusió que em provoca i em vénen ganes d’exclamar: Home! en català, és clar, per la sorpresa…
Això m’ha passat avui fullejant un àlbum de vocabulari: llegint At home la meva vista s’ha situat màgicament en el senyor de vermell (the MAN in red)… Però en veure un HOME aspirant la casa… No sé per què però… I don’ know why but… A man cleaning HOME 😯 Click! My English brain zone switched magically mode-ON. 😀

20130627-130412.jpg

Have your say! Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s