Anglès per a l’estiu

English for summer.

Arribat l’estiu, un any més,  proposo algunes activitats que la canalla pot fer durant l’estiu per consolidar l’anglès que ha adquirit durant el curs i, per què no?, millorar-lo.

1. Uns minuts de contacte diari amb l’anglès oral.

Es tracta de buscar una forma que els resulti agradable per escoltar una estoneta d’anglès cada dia, ja sigui una cançó, una sèrie de TV, relats breus,  àudiollibres

Els mitjans electrònics ens posen fàcil aquesta possibilitat (TV, DVD, Internet (tauleta, smartphone, ordinador), ràdio al cotxe, etc)

L’objectiu no és entendre-ho tot paraula per paraula, sinó descobrir-hi paraules conegudes i procurar comprendre el sentit global del missatge o d’una part d’aquest.

Poder llegir la lletra de la cançó (lyrics) mentre està sonant dóna confiança i ajuda a comprendre-la, així com llegir els subtítols en anglès dels dibuixos i pel·lícules.

2. Captar paraules i frases en anglès que es troben al nostre entorn. 

abfed44e-a485-49d6-8a2a-687c5f09fe41Per descobrir el significat de noves paraules  han practicat a classe l’ús de diccionaris on-line (diccionari multilingüe, el traductor de google, i altres), tasca on habitualment necessiten ajuda i orientació. 

Es tracta de fer-los conscients de l’anglès escrit que els envolta a la vida quotidiana i anar-lo incorporant al seu bagatge lingüístic: paraules a la roba (especialment a les samarretes), als aparells electrònics, a Internet, als jocs electrònics, a les joguines, a les cançons de moda, als dibuixos animats, les pel·lícules i les sèries de tv preferides…

Seria bo anar escrivint aquestes paraules a una llibreta, on han anar «col·leccionant” l’anglès de l’estiu, per recordar-ne l’ortografia (spelling) i el seu significat.

3. Fer activitats interactives i jocs electrònics en anglès.

Es poden realitzar a l’ordinador o la “tablet”. En aquest blog podeu trobar alguns jocs i aplicacions adients per als “kids”. 

A la xarxa abunden les ofertes d’activitats interactives en anglès. Aquí teniu alguns llocs web recomanables:

Learn English kids (British Council)

Edu365.cat

Que passeu un bon estiu!

Have a nice summer!

Have your say! Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s